Защо са ни жизнено необходими отрицателните йони?

pexels-diego-madrigal-3836292

Въздействието на отрицателните йони

Вдишването на отрицателни йони е в основата за преодоляване на хроничния стрес, безсъницата, депресиите и умората. Позитивен ефект от йонизация на въздуха се наблюдава и в процеса на възстановяване от разстройства на нервната система, като тревога, паника и безпокойство. Йонизираният въздух е способен да подобрява състоянието на пациентите със сърдечносъдови заболявания, стенокардии, туберкулоза (в начален стадий), язва на стомаха,  астма, както и да нормализиране нивото на серотонин в организма. Отрицателните йони подпомагат заздравяването на рани и изгаряния и са незаменима профилактика на ангините, мигрените, нервните разстройства, безсънието и даже обикновената раздразнителност.

Места бедни на отрицателните йони

“Йонният глад” може да има различни негативни въздействия върху човешкия организъм. Най-честата липса на негативно заредени йони се среща в големите градове. Именно там, хората често страдат от умора, разсеяност и липса на концентрация.

Къде да наситим организма си максимално с отрицателни йони?

Направените изследвания по територията на България показват, че най-йонизиран е въздухът в района на водопадите. Измерените стойности на отрицателните йони, край тях е 50 000 на куб. см, което им отрежда първо място сред местата в страната. Като се има предвид, че в страната има над 30 водопада с височина над 30 м, всички те са потенциалните места за използването им за лечебни разходки. В планините на страната стойностите на отрицателните йони във въздуха е от 8 000 до 12 000 на куб. см. 

Въздействието на изкуственото йонизиране

Най-лесния начин за йонизиране на въздуха у дома или офиса е да се снабдим с въздухопречиствател с вграден йонизатор. Такъв тип устройство отделя милиони отрицателните йони, създавайки невидим скафандър, който осигурява безопасна зона за дишане. Чрез отрицателните йони се елиминират вирусите и бактериите, които предизвикват различни по вид алергии. Последните научни експерименти доказват, че в помещения с изкуствено йонизиран въздух човек се съсредоточава по-лесно, чувства се по-добре и много по-бавно се уморява.

Автор: ДОЦ. Д-Р ЛЮБЕН Д. ХРИСТОВ
Из: ТЕРИТОРИИТЕ С ОТРИЦАТЕЛНИ ЙОНИ НА ВЪЗДУХА – ПРЕДПОСТАВКА ЗА НОВА ТУРИСТИЧЕСКА ПРАКТИКА

Готови ли сте за глътка чист въздух?

Пречиствателите Purelife осигуряват чиста и здтавословна среда за Вас и Вашите любими хора. Подарете си така жизнено необходимият за нас чист въздух.

Пречиствателят на въздух Purelife 200+ ви предпазва от 99,97% от замърсителите във въздуха.